Over mij

 

Sandor Paulus

Beeldend Kunstenaar / De Karikaturist​

Overige sites

dekarikaturist.nl   enprofil.nl

Opleiding

Sandor Paulus (19-09-1975, Halle BRD) in 1999 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten St.Joost te Breda, met als studierichting: Autonoom; Grafische
Kunsten en Tekenen.

Vooropleiding: Lorentz Lyceum (Atheneum) te Eindhoven

Ervaring

Ik ben vooral actief als karikaturist, sneltekenaar en cartoonist, daarnaast werkt ik ook als illustrator. Vanuit mijn atelier in Breugel teken ik en dat doe ik veel. Ik heb een aantal vaste opdrachtgevers waar ik voor werk. Van 2006 tot juli 2018 maakte ik wekelijks de cartoon op de voorpagina van Weekblad Forum uit Son en Breugel. Sinds 2012 ben ik de cartoonist geworden voor o.a. Cursor (de nieuwskrant van TU/e) en Primeur magazine uit Tholen. Naast deze cartoons maak ik ook karikaturen vanaf foto’s. Verder werk ik ook buitenshuis; ik treed op als live-karikaturist op feesten, beurzen en evenementen door het hele land. Ik ben lid van En Profil, dé beroepsvereniging van professionele portretartiesten en van ISCA (International Society for Caricature Artists).

Een andere grote passie van me is muziek; muziek luisteren, maar ook zelf musiceren. In 1994 begonnen met mijn eerste drumlesjes en in loop der jaren heb ik ervaring opgedaan als drummer in een aantal bands (Devolve, 48 Chances en Noisome) en momenteel zit ik op de drumkruk bij de indiepop-band Harvest Moon.

Overige sites

DeKarikaturist.nl, www.enprofil.nl, SandorCards.nlwww.harvestmoon.nu